top of page
atelier werkbank brenda ottati vrouw

Wie ben ik?

Hallo,

Ik ben Brenda Ottati, de drijvende kracht achter Atelier Artis.

 

Als ambitieuze onderneemster, heb ik de vrijheid gevonden om mijn dromen na te jagen en mijn artistieke visie vorm te geven. Mijn passie voor creativiteit heb ik kunnen vertalen in juweelontwerp en in grafische vormgeving. Ik kan mezelf een hedendaagse en veelzijdige professional noemen, waar ik een eigen weg heb gebaand in twee totaal verschillende disciplines.

Mijn expertise op vlak van grafische vormgever zit in drukwerk. Denk aan het ontwerpen van uitnodigingen, geboortekaartjes, visitekaartjes, menukaarten en meer. Daarnaast gaat mijn kennis uit naar logo-ontwerp en branding, die ik graag toepas op evenementen zoals feesten, huwelijken, doopsels en andere gedenkwaardige gelegenheden.

Wat betreft juweelontwerp, ligt mijn specialisatie in maatwerk. Mijn passie zit in het creëren van unieke en op maat gemaakte stukken, waaronder trouwringen, verlovingsringen, oorbellen, halskettingen en meer, dat in goud en zilver.

Hoe ga ik nu te werk?

Allereerst hebben we een kort gesprek waar ik luister naar je verhaal. Dit kan online doorgaan, telefonisch of via mail maar het liefste van al doe ik dit één op één. Vervolgens ontvang je van mij een kennismakingschecklist met enkele vragen. Hierdoor krijg ik een duidelijker beeld van zowel je verwachtingen als je wensen. Voor elke dienst heb ik een afzonderlijke checklist waarbij we dieper ingaan op details en specifieke aspecten van het gekozen pakket. Zodra ik de checklists heb ontvangen, start ik met de ontwerpfase, die doorgaans een week in beslag neemt. Ik koppel de schetsen terug naar jou waar jij een keuze maakt uit de voorbeelden.

Hierna ga ik over tot de uitvoering. De levertijd varieert natuurlijk per dienst en is tevens afhankelijk van externe factoren, zoals leveranciers, drukkerijen, etc. Je wordt steeds op de hoogte gehouden in elke fase van het traject.

 

Een persoonlijke, eerlijke en open communicatie is voor mij essentieel. Daarom ben ik altijd bereikbaar voor vragen of bedenkingen. Als je overtuigd bent en graag met mij wilt samenwerken, aarzel niet om mij te contacteren. Ik kijk alvast uit om jouw verhaal om te zetten naar iets tastbaar.

Het logo

Het logo vertelt in 3 aspecten waar Atelier Artis voor staat.

Logo atelier artis volledig
Logo atelir artis edelsteen diamant
Logo atelier artis kroon

Op het eerste zicht herken je een ananas. De ananas is een oud statussymbool waar het gelijkertijd ook vrouwelijkheid en luxe symboliseert. Dit vormt een perfecte samenvatting van wat Atelier Artis belichaamt: een atelier geleid door een vrouw die jouw uniek verhaal vertaalt in een exclusief en luxueus product.

 

Daarnaast kan je ook een diamant herkennen weliswaar in de 'Emerald Cut' slijpwijze. Dit verwijst natuurlijk naar mijn goudsmid atelier waar ik persoonlijke en unieke juwelen op maat ontwerp.

 

De kruin van de 'ananas' is tenslotte een samenvoeging van de twee A's uit 'Atelier Artis' wat op zijn beurt refereert naar mijn grafische vaardigheden. Kort samengevat: het totale logo is een verwijzing naar een artistieke plaats waar juwelen en grafisch ontwerp samenkomen.

bottom of page